Kad suprastume, kaip atrodo kėbulo schema pabandykite įsivaizduoti sluoksniais: Metalas – gruntas – dažas – lakas. Nano danga, šiuo atveju, visiškai negali apsaugoti nuo bitumų ir metalo dulkių – bet ji sulaiko nešvarumų patekimą į lako sluoksnį ir taip neleidžia sukelti korozijos.
Automatinių automobilių plovyklų šepečiai braižo lako paviršių, todėl idealiausias variantas yra automobilį plautis pačiam. Tam taip pat reikalingas pasiruošimas – 2 skirtingos kempinės bei parinktas teisingas automobilio šampūnas: būtina perskaityti etiketėje esančią informaciją ir žinoti pasirinkto šampūno pH (pvz 6,5 ir mažiau yra rūgštinis, nuo 6,5 iki 8 yra neutralus, nuo 8,5 ir daugiau – yra šarminis). Tiek rūgštis, tiek šarmas graužia kėbulą, tai yra tirpdanti medžiaga – šarmas, reikalingas tam, kad nuvalytų organinį purvą nuo automobilio (vabzdžiai, kiti organinės kilmės reagentai). Rūgštis šiuo atveju graužia metalo likučius nuo kėbulo, bei naftos nuosėdas. Naudojant neutralų pH turintį šampūną, kai automobilis nėra padengtas nano danga – rekomenduojama kas 2-3 mėnesius valyti bitumų, vabzdžių, paukščių išmatų bei metalo liekanas nuo kėbulo, tam kad apsaugotume laką nuo irimo ir matėjimo. Jeigu automobilis padengtas Ceramic Pro danga – profilaktiškai reikėtų valyti apnašas kartą per metus.
Nikeliuotoms apdailos detalėms plauti – tinka tik rūgštiniai arba neutralūs plovikliai, kitu atveju, nikeliai netenka blizgesio ir tampa matiniais. Kada apdailos detalės pažeidžiamos ir tampa matinės jų atstatyti iki pirminės išvaizdos jau neįmanoma.

Kėbulo plovimui turi būti naudojamos dvi atskiros kempinės – viena automobilio stogui, kapotui, bagažinei ir durelėms iki linkio, kita apačioms. Plovimas vyksta iš viršaus į apačią. Geriausia naudoti – Micro pluošto kempines, šiose kempinėse esantys minkšti šereliai nebraižo paviršiaus, o likę nešvarumai nusėda giliai šereliuose. Naudojant įprastas kempines ant automobilio esantis purvas nusėda paviršiuje, todėl plaunant automobilį kartu braižome ir lako paviršių. Automobilio kėbulas – vienareikšmiškai daug pasako, apie automobilio priežiūrą. Lakas – yra jautrus elementas, kurį reikia puoselėti. Pažeistas lako sluoksnis – tampa vis labiau matinis ir neatsparus išorės veiksniams. Padengus automobilį Ceramic Pro apsaugine danga, mes išsamiai Jus konsultuojame ir patariame kaip reikia prižiūrėti savo automobilį, o kad būtų dar paprasčiau dovanojame jums priežiūrai reikalingas medžiagas. Nes mums svarbus Jūsų automobilis!