Lašeliai atsiranda tuomet, kai vanduo užsilaiko ant automobilio kėbulo. Kai plauni pats arba bekontaktėje plovykloje, nėra kaip išpūsti vandens iš visų kėbulo tarpų – vandens lašeliai pridžiūna. Taip atsitinka nebūtinai nuo kalkėto vandens, bet ir nuo dulkių, kurios patenka iš aplinkos. Jeigu jų iš karto nenuvalai, jos gali įsigerti į laką ir sukelti ilgalaikių nepatogumų. Nes pridžiuvę lašeliai prie kėbulo ilgainiui gali būti panaikinti tik poliravimo būdu. Ką daro apsauginė danga? Kadangi danga sukibusi su laku sukuria itin slidų paviršių – likę vandens lašeliai tiesiog nubėga.
Kam skirtas distiliuotas vanduo bekontaktėse plovyklose? Bekontaktėse plovyklose distiliuotas vanduo skirtas skalavimui, nes plaunant su paprastu vandeniu, kurį mes naudojame buityje, lieka kalkių nuosėdų. Distiliuotas vanduo pašalina putų likučius iš durų tarpų, spynelių, arkų, ratlankių ar kitokių automobilio plyšių, kur patenka plovimo metu naudojama chemija. Jeigu naudojamas šampūnas, kurio pH netinka automobilio kėbului, jis ilgainiui pradeda graužti laką, ir mašina tampa tarsi matinė, lakas nebetenka blizgesio.
Ilgalaikės problemos atsirandančios po plovimo: automobiliui skirtas ploviklis patenka į visus tarpus, neskalaujamas ir neišplaunamas jis užsistovi mažuose tarpuose ir graužia laką, taip ilgainiui lakas pradeda atšokinėti nuo dažyto paviršiaus ir susidaro korozija, kuri pažeidžia automobilio dažus.